یکی از دغدغههایی که بسیاری از افراد هنگام خرید دستگاه تصفیه آب با آن مواجه میشوند، نصب دستگاه است. اگر در لولهکشی مهارتی نداشته باشید، ممکن است در ابتدا تصور کنید نحوه نصب دستگاه تصفیه آب خانگی بسیار پیچیده است و تصمیم بگیرید عطای این کار را به لقایش ببخشید. اما در حقیقت نصب آب تصفیه کن مراحلی دارد که اگر به ترتیب انجام دهید خیلی زود میتوانید خودتان دستگاه تصفیه آب را نصب کنید. ما در ابتدا نحوه کار دستگاه تصفیه آب و قطعات آن را به شما معرفی خواهیم کرد و سپس شما را با آموزش نصب دستگاه تصفیه آب مینروا، سافت واتر، سی سی کا و دیگر برندهای معتبر بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی تایوانی اصل آشنا خواهیم کرد.
همانطور که میدانید وظیفه اصلی دستگاههای تصفیه آب، بالا بردن کیفیت آب مصرفی شما و حذف کردن هر ماده اضافی از آب آشامیدنی است. انواع دستگاه آب شیرین کن خانگی با مدل های مختلفی در بازار عرضه میشوند. در حال حاضر رایج ترین نوع دستگاه تصفیه آب خانگی، دستگاههای زیر سینکی هستند که با نام دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس آب را تصفیه میکنند. در این مقاله قصد داریم شما را با نصب این نوع از دستگاههای تصفیه آب آشنا کنیم.
هر کدام از دستگاههای تصفیه آب چند فیلتر دارند که آب را در مراحل مختلف تصفیه میکند. دستگاههای تصفیه آب شش مرحلهای سادهترین نوع دستگاههای تصفیه آب هستند؛ اما تعداد مراحل یک آب تصفیه کن ممکن است به ده مرحله برسد. فارغ از تعداد مراحل موجود در دستگاه تصفیه آب شیوه کلی نصب آنها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد.
برند مینروا تعدادی از بهترین مارک دستگاه تصفیه آب خانگی تایوانی اصل را در کشور تایوان تولید میکند. قطعات این دستگاهها تایوانی هستند و فیلتر ممبران موجود در آنها ساخت کشور امریکا است. در نتیجه بهترین کیفیت را میتوانید از این دستگاهها انتظار داشته باشید. شرکت تصفیه آسا واردکننده و نماینده برند مینروا در ایران است و دستگاههای مینروا را با گارانتی طلایی یک ساله در اختیار مشتریان خود قرار میدهد.
خود شما هم میتوانید با دنبال کردن فیلم آموزش نصب تصفیه آب و مراحلی که در ادامه شرح خواهیم داد دستگاه تصفیه آب خود را نصب کنید. هرچند برای مشتریانی که در استان تهران و البرز از شرکت تصفیه آسا خرید میکنند، امکان ارسال و نصب رایگان دستگاهها نیز وجود دارد. به این ترتیب یک تکنسین حرفهای دستگاه شما را نصب و امتحان کرده و در اختیار شما قرار میدهد. همچنین در آینده اگر به هر مشکلی درباره دستگاه تصفیه آب خود برخورد کردید میتوانید با شمارههای پشتیبانی شرکت تماس بگیرید تا مشکل شما در اسرع وقت برطرف شود.
آشنایی با قطعات دستگاه تصفیه آب
برای آنکه بتوانید نصب آب تصفیه کن را با خیال راحت و بدون مشکل انجام دهید، باید با قطعات اصلی موجود در بستهبندی دستگاه تصفیه آب آشنا باشید. بگذارید با مشهورترین قطعات دستگاه یعنی قیمت پک کامل فیلتر تصفیه آب خانگی شروع کنیم. تعداد فیلترهای موجود در هر دستگاه با توجه به تعداد مراحل آن متفاوت است. اما شش فیلتر اصلی معمولاً در تمام دستگاهها وجود دارند. فیلتر اول فیلتر کارتریج رسوبگیر پلی پروپیلن 5 میکرون نام دارد که ذرات معلق بزرگ را از آب حذف میکند.
در مرحله دوم فیلتر کربن اکتیو دانهای قرار دارد که وظیفه از بین بردن بوی بد و برخی مواد شیمیایی مانند کلر را بر عهده دارد. در مرحله بعدی فیلتر کارتریج کربن فشرده قرار میگیرد که کار فیلتر مرحله دوم را تکمیل کرده و باعث میشود فیلتر اصلی دستگاه که فیلتر ممبران نام دارد عمر بیشتری داشته باشد.
فیلتر مرحله چهارم، فیلتر ممبران است که از یک غشای نیمه تراوا برای تصفیه کامل آب و از بین بردن تمام مواد شیمیایی، میکروبها و ناخالصیها استفاده میکند. فیلتر پنجم یک فیلتر کارتریج کربن فعال خطی که طعم و بوی آب را برای آشامیدن مناسب میکند. فیلتر ششم با توجه به مدل دستگاه کمی متفاوت خواهد بود و ممکن است pH آب را تنظیم کند یا به آب مواد معدنی اضافه کند.
در گذشته فیلتر ششم در بسیاری از دستگاهها وجود نداشت؛ اما از آنجایی که فیلتر ممبران تمام مواد موجود در آب را حذف میکند و بدن ما به برخی از مواد معدنی موجود در آب نیاز دارد این فیلتر به دستگاهها اضافه شد تا این مواد را تأمین کند. در برخی دستگاههای فیلترهای دیگری مانند اکسیژنساز یا UV وجود دارد که هرکدام ویژگیهای خاصی به آب میبخشند. برای مثال دستگاه هشت مرحلهای اکسیژنساز مینروا با داشتن فیلتر اکسیژنساز باعث نشاط بیشتر و تضمین سلامت بدن میشود.
اگر به نقشه نصب دستگاه تصفیه آب نگاه کنید، متوجه خواهید شد که به جز فیلترها، یک مخزن هم در کنار دستگاه وجود دارد که آب تصفیه شده در آن جمع و نگهداری میشود. همچنین قبل از فیلتر چهارم یک پمپ فشار قرار میگیرد که با افزایش فشار آب باعث میشود فیلتر ممبران عملکرد مناسبی داشته باشد. همچنین بر روی بسیاری از دستگاه های تصفیه آب یک گیج فشار وجود دارد که فشار آب ورودی به فیلتر ممبران را نشان میدهد.
فیلتر های مراحل یک تا سه بهترین مارک دستگاه تصفیه آب خانگی اصفهان در مخزن های کوچکی قرار دارند که هوزینگ نام دارد؛ همچنین در کنار دستگاه تصفیه آب یک آچار مخصوص در اختیار شما قرار داده میشود که برای باز و بسته کردن این هوزینگها کاربرد دارد. شیر میکس، محدودکننده فاضلاب، شیر ورودی و خروجی دستگاه تصفیه آب، ترانس یا آداپتور و سوئیچهای فشار بالا و فشار پایین از دیگر قطعاتی هستند که در قیمت دستگاه تصفیه آب خانگی در مشهد و هر شهر دیگری که نمایندگی دستگاه تصفیه آب شرکت تصفیه آسا باشد، وجود دارند.
هرکدام از این قطعات وظیفۀ خاص خود را در تصفیه کردن آب دارند و در صورت خرابی آنها کیفیت آب کاهش پیدا کرده یا دستگاه به طور کامل از کار خواهد افتاد. به همین دلیل کیفیت قطعات به کار رفته در دستگاه از اهمیت بسیاری برخوردار است. قطعات دستگاه تصفیه آب تایوانی اصل بالاترین کیفیت را دارند. برند مینروا یک برند تایوانی معتبر است که به دلیل کیفیت بالا بهترین عملکرد را دارد. قطعات این دستگاهها تا یک سال از گارانتی طلایی برخوردار هستند. در نتیجه هنگام خرید اطمینان بیشتری را برای شما فراهم میکنند.
نقشه شماتیک تصفیه آب خانگی زیر سینکی
بعد از آنکه با قطعات موجود در دستگاه تصفیه آب آشنا شدید باید نقشه نصب تصفیه آب خانگی شش مرحله ای را هم در اختیار داشته باشید تا مراحل نصب را بهدرستی انجام دهید. طبق این نقشه آب از طریق یک شیلنگ از لوله کشی شهری به دستگاه تصفیه آب میرسد و وارد هوزینگ فیلترها میشود. یک شیلنگ از دستگاه تصفیه آب به مخزن متصل شده که ورودی و خروجی مخزن آب است و شیلنگ دیگر دستگاه را به شیر خروجی آب متصل میکند. آب تصفیه شده از طریق این شیلنگ به دست مصرفکننده خواهد رسید.
همچنین باید یک شیلنگ از دستگاه تصفیه آب به لوله فاضلاب متصل شود. این شیر پساب دستگاه تصفیه آب خانگی را به فاضلاب میریزد. پس از نصب دستگاه حتماً چک کنید که پساب از این شیلنگ خارج شود. به طور کل این نقشه و آموزش نصب دستگاه تصفیه آب cck و برندهای دیگر مانند مینروا و سافت واتر تفاوتی با یکدیگر ندارد، تنها در جزئیاتی مانند تعداد فیلترها تفاوتهایی وجود خواهد داشت. البته حتی اگر شما در همدان و دیگر شهرهای ایران باشید و تصفیه آب مینروا را خریداری نمایید، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در همدان و سراسر ایران برای نصب و ارسال رایگان کارشناسان فنی مجربی به محل شما اعزام خواهند کرد.
برندهای سی سی کا، سافت واتر و مینروا هر سه از برندهای مشهور دستگاه تصفیه آب هستند که از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. شاید با دیدن برندهای مختلف و دستگاههای مختلفی که هر برند تولید میکند، کمی گیج شده و در انتخاب خود تردید کنید. در چنین مواقعی مشورت گرفتن از یک متخصص میتواند به شما در انتخاب بهتر کمک کند. تنها کافی است تا با مشاوران ما در تصفیه آسا تماس بگیرید و شرایط آب مصرفی و بودجه خود را در میان بگذارید تا بهترین گزینههای موجود را به شما پیشنهاد دهند.
سیستم آب شهری معمولاً تا حدی بسیاری آب را تصفیه میکند؛ بنابراین دستگاه شش مرحلهای برای آی لولهکشی معمولی کافی است. اما اگر قصد تصفیه آب چاه را دارید دستگاههای یو وی دار با از بین بردن کامل میکروبهای موجود در آب انتخاب مناسبی برای شما خواهند بود.
طریقه نصب دستگاه تصفیه آب (مینروا، سی سی کا، سافت واتر)
در اینجا به طریقه نصب دستگاه تصفیه آب میرسیم. تفاوتهای کوچکی در نصب دستگاههای تصفیه آب سی سی کا، سافت واتر و مینروا وجود دارد؛ اما مراحل اصلی کار کاملاً یکسان است. در نتیجه با دنبال کردن مراحل زیر میتوانید از پس نصب تمام آنها بر بیایید.
در ابتدا باید محل قرارگیری دستگاه تصفیه آب را انتخاب کنید. برای ورودی و خروجی دستگاه تصفیه آب باید یک انشعاب از آب لولهکشی و یک لوله فاضلاب در نزدیکی محل قرارگیری آب تصفیه کن وجود داشته باشد. همچنین به یک پریز برق و مکانی برای نصب شیر خروجی در نزدیکی دستگاه احتیاج خواهید داشت. معمولاً زیر سینک ظرفشویی محل مناسبی خواهد بود. اگر زیر سینک را انتخاب میکنید، باید توجه داشته باشید که فضای کافی برای قرارگیری دستگاه و مخزن آب وجود داشته باشد.
یکی از دیگر مواردی که در نصب آب تصفیه کن اهمیت دارد، خشک بودن محیط دستگاه است. بهعلاوه دستگاه نباید در معرض ضربه و نور مستقیم آفتاب باشد. در نهایت دستگاه تصفیه آب باید درست در آخرین مرحلۀ مصرف آب نصب شود.
نصب و نحوه اتصال شلنگ های تصفیه آب
با توجه کردن به نقشه نصب تصفیه آب خانگی شش مرحله ای متوجه محل قرارگیری اتصال شلنگ های تصفیه آب خواهید شد. در مرحله اول باید یک انشعاب برای ورودی آب دستگاه بگیرید. انشعاب را از آب سرد بگیرید و برای این کار از یک سهراهی و شیر تکضرب استفاده کنید. قبل از گرفتن انشعاب کنتور آب را ببندید و شیر را باز کنید تا آب موجود در لولهها تخلیه شود. سهراهی و شیر تکضرب را با کمک تفلون آببندی کرده و نصب کنید.
برای نصب شیلنگ خروجی فاضلاب در بستهبندی خود دستگاه یک کمربندی وجود دارد. کافی است با مته ۶ یا ۷ یک سوراخ در بالای لوله سیفون سینک ایجاد کنید. سپس شیلنگ را از کمربندی رد کنید؛ بهطوریکه حدوداً یک سانتی متر آن بیرون باقی بماند. حالا میتوانید کمربندی را بر روی محلی که سوراخ کردهاید نصب کنید. این شیلنگ را به طور مستقیم هم میتوانید به فاضلاب وصل کنید؛ اما باید دقت کنید که طوری آن را قرار دهید که امکان بیرون کشیده شدن آن وجود نداشته باشد. میتوانید با کمی چسب شیلنگ را ثابت کنید.
همانطور که در نقشه نصب تصفیه آب خانگی شش مرحله ای دیدهاید، به جز شیلنگ ورودی آب و شیلنگ پساب، یک شیلنگ هم وجود دارد که دستگاه تصفیه آب را به شیر برداشت آب متصل میکند. قبل از آنکه این شیلنگ را متصل کنید باید شیر برداشت آب را در یک جای مناسب (برای مثال روی سینک) نصب کنید. سینکهای فلزی برای این کار بسیار مناسب هستند، اما اگر سینک شما شیشهای است نمیتوانید بدون آسیب زدن به قسمتهای دیگر آن را سوراخ کنید. همچنین در مورد انواع سنگ بااحتیاط رفتار کنید. برای نصب شیر سه واشر روی سینک و پنج قطعه شامل واشر و مهره در زیر سینک نصب میشوند و شیر را محکم میکنند.
در نهایت تنها یک شیلنگ دیگر باقی میماند که ورودی و خروجی آب مخزن خواهد بود. بالای مخزن یک شیر کوچک نصب میشود و شیلنگ ورودی و خروجی آب مخزن از آن به دستگاه متصل میشود. برای بستن شیر مخزن از نوار تفلون استفاده کنید تا به طور کامل آببندی شود.
ترتیب قرارگرفتن فیلترهای تصفیه آب
بعد از آنکه تمام شیلنگهای لازم را به دستگاه متصل کردید، وقت آن میرسد که فیلترها را در جاری خود قرار دهید. سه فیلتر اول در سه هوزینگ قرار میگیرند که به طور معمول با شماره مشخص شدهاند. موقع خرید فیلتر هم روی بستهبندی این فیلترها شمارههایی وجود دارد که ترتیب آنها را نشان میدهد. فیلتر ممبران که فیلتر چهارم است از قبل در داخل دستگاه قرار داده نمیشود؛ زیرا این فیلتر نباید در معرض هوا باشد.
شما خودتان باید این فیلتر تصفیه آب را که معمولاً آبی رنگ است از بستهبندی خارج کرده و از طرفی که دو واشر دارد در محفظه قرار دهید. با فشار کم و کمی چرخش فیلتر ممبران بهراحتی در جای خود قرار میگیرد.
بعد از آنکه فیلتر ممبران را در جای خود قرار دادید و شیلنگ متصل به آن را نصب کردید دستگاه را به برق بزنید و کمی منتظر بمانید تا دستگاه کار کند. دقت کنید که جایی نشتی وجود نداشته باشد. وقتی مخزن پر شد نیز موقع برداشت آب بار دیگر تمام قسمتها را چک کنید که نشتی وجود نداشته باشد. سعی کنید شیلنگها را کمی بلندتر در نظر بگیرید.
به این ترتیب موقع تعویض فیلترها به مشکلی برخورد نخواهید کرد و بهراحتی میتوانید کل دستگاه را از زیر سینک بیرون آورده و فیلترهای آن را تعویض کنید. البته این انتهای کار نیست، بعد از نصب دستگاه هنوز یک مرحله برای راهاندازی آن باقی مانده است.
تست و راه اندازی دستگاه تصفیه آب
به منظور راهاندازی دستگاه تصفیه آب یک بار فیلتر سوم را باز کنید و دستگاه را روشن کنید. آب سیاهی از فیلتر دوم خارج میشود که باید دور بریزید. وقتی آب شفاف شد همین کار را با فیلتر پنجم تکرار کنید. به این ترتیب فیلترها تمیز میشوند و طول عمر دستگاه نیز بیشتر خواهد شد و البته کیفیت آب خروجی نیز بهتر خواهد بود. در اینجا اصلیترین مراحل آموزش نصب دستگاه تصفیه آب سافت واتر به پایان میرسد.
برای اینکه از عملکرد صحیح آب تصفیه کن اطمینان پیدا کنید، عقربه گیج را هم بررسی کنید. فشار گیج نباید از 50 PSI کمتر و از 120 PSI بیشتر باشد. لازم نیست همیشه فشار گیج را بررسی کنید؛ اما در هنگام نصب بررسی آن مفید خواهد بود.
به طور کل نصب دستگاه تصفیه آب با رعایت مراحل بالا کار خیلی سختی نیست؛ اما اگر فرصت این کار را ندارید یا به دلیلی میخواهید این کار را به افراد باتجربهتر بسپارید، میتوانید از امکان ارسال و نصب رایگان دستگاههای مینروا بهرهمند شوید. یکی دیگر از امکانات مناسبی که هنگام خرید دستگاههای مینروا برای شما وجود دارد، خرید اقساطی است. شما میتوانید دستگاه مورد نظر خود را تهیه کرده و اقساط آن را تا 10 ماه پس از خرید پرداخت کنید.
فیلم نصب دستگاه آب تصفیه کن خانگی
با کمک فیلم آموزش نصب تصفیه آب میتوانید دید دقیقتری نسبت به مراحل نصب دستگاه تصفیه آب پیدا کنید. برای نصب دستگاه به نقشه نصب دستگاه تصفیه آب هم توجه داشته باشید. به جز قطعاتی که همراه خود دستگاه به دست شما میرسند داشتن نوار تفلون برای آببندی قسمتهای مختلف کمککننده خواهد بود. هرچند شیرهایی که اورینگ دارند به نوار تفلون نیاز نخواهند داشت. دریل، پیچگوشتی، انبردست و آچارفرانسه هم دیگر ابزارهایی هستند که برای نصب دستگاه لازم خواهید داشت. اگر محل نصب دستگاه بیشتر از یک متر با بریز برق فاصله دارد، احتمالاً سیم دستگاه کوتاه خواهد بود و به سیم و پریز هم نیاز خواهید داشت.
برای نصب شیر ورودی به سهراهی و شیر ورودی نیاز خواهید داشت. همچنین ممکن است لازم باشد یک طرف سهراهی را با درپوش ببندید. طرف دیگر سهراهی به آب شهری و طرف سوم به شیر ورودی متصل میشوند. برای نصب شیر آب تصفیه شده احتمالاً لازم است یک نقطه از سینک خود را سوراخ کنید. البته اگر از شیرهای ظرفشویی خاص که با نام شیر دومنظوره شناخته میشوند استفاده کنید، نیازی به شیر جداگانه برای دستگاه تصفیه آب نخواهید داشت. در غیر این صورت بعد از سوراخ کردن سینک باید شیر را روی آن نصب کرده و شیلنگ خروجی آب دستگاه تصفیه را از زیر سینک به آن متصل کنید.
در انتهای نصب چک کنید که شیر مخزن باز و شیر میکس روی دستگاه بسته باشد. حدوداً یک ساعت طول میکشد تا مخزن آب پر شود. تا دو بار آبی که در مخزن پر میشود را استفاده نکرده و دور بریزید. ممکن است در ابتدا کمی چربی روی آب وجود داشته باشد. با دور ریختن آب اولیه این مشکل بر طرف میشود. بررسی کنید که هیچ کجای اتصالات دستگاه نشتی وجود نداشته باشد. اگر تا چند روز حباب هوا در آب وجود داشت، مشکل خاصی نیست و به صورت خود به خودی بر طرف میشود.
بعد از نصب دستگاه مهمترین کاری که باید برای حفظ کیفیت آب و سلامت دستگاه خود انجام دهید، تعویض فیلتر تصفیه آب در زمان مناسب است. هوزینگ فیلتر اول دستگاه شفاف است. زیرا با دیدن این فیلتر میتوانید زمان تعویض آن را تشخیص دهید. وقتی فیلتر اول تیرهرنگ شد وقت آن رسیده که آن را تعویض کنید.
شاید بخواهید به طور کل بدانید که زمان تقریبی تعویض فیلترها چه زمانی است. فیلتر اول تا سوم باید هر ۴ تا ۶ ماه تعویض شوند. تعویض به موقع این فیلترها باعث میشود فشاری که به فیلتر ممبران وارد میشود کمتر باشد و طول عمر آن افزایش پیدا کند. فیلتر ممبران به طور معمول زمانی تعویض میشود که در کیفیت آب تغییری ایجاد ش.د. برای مثال اگر در کتری خود متوجه وجود رسوب آب شدید، زمان تعویض این فیلتر فرا رسیده است. این فیلتر حداکثر ۲۴ ماه کار میکند. سایر فیلترها حداکثر تا ۱۸ ماه کار میکنند.
اگر دستگاه تصفیه آب مینروا را از شرکت تصفیه آسا تهیه کنید، لازم نیست نگران زمان تعویض فیلترها باشید. زیرا همکاران هر وقت که زمان تعویض فیلترهای دستگاه شما فرا برسد با تماس تلفنی به شما یادآوری خواهند کرد. شما میتوانید، خودتان فیلترهای تازه را تهیه کرده و برای تعویض فیلتر اقدام کنید یا اگر در تهران و البرز زندگی میکنید، از تکنسینهای شرکت برای تعویض فیلترها کمک بگیرید.
مورد مهم دیگر این است که حتماً از فیلترهای اورجینال و باکیفیت در دستگاه خود استفاده کنید. این موضوع بهویژه در مورد فیلتر ممبران از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر خودتان برای خرید فیلتر اقدام میکنید، بهتر است از برخی تفاوتهای بین فیلترهای اصلی و تقلبی آگاه باشید. لبۀ فیلترهای تقلبی رنگ تیرهتری دارد و قطر آنها نیز کمتر است؛ زیرا از لایههای کمتری در آنها استفاده شده است.
در زمان تعویض فیلتر تصفیه آب دقت کنید که ابتدا دستگاه را خاموش کرده و از برق بکشید. همچنین توجه کنید که واشر هوزینگ در جای درست خود قرار دهید. واشر فیلتر سوم باید کمی چرب باشد تا از هرگونه نشتی جلوگیری کند. اگر واشر خشک بود میتوانید با روغن خوراکی کمی آن را چرب کنید. برای تعویض فیلتر ممبران ابتدا باید شیلنگ هوزینگ را با فشار دادن ضامن جدا کنید. این شیلنگ باید تا انتهای تعویض فیلتر جدا باقی بماند.
در گفتگو ها شرکت کنید.